lördag 11 februari 2012

Livet börjar ta form



Återigen börjar jag ha koll på vilka dagar barnen har gymnastik, när läxor ska lämnas in, när utflykter ska gås ut på... Och då faller det där lugnet som jag har väntat på.
Barnen har börjat med sina aktiviteter. Alvin, Ivar och Lovisa har fortsatt med en form av jiujutsu som kallas för Shintai Kempo, och de tränar bara en gång i veckan. Ivar har fortsatt med saxofonen och har en lärare som kommer till hans skola och undervisar på fritidstid. Alvin har fortsatt med teatern och övar en kväll i veckan inne i stan. Alvin och Ivar har också barnkör en dag i veckan, också den på fritidstid, som håller till i Dalhem kyrka, där Lovisa också går på miniorer på fritidstid en eftermiddag i veckan.
Hur lugnt är det, undrar ni. På något sätt är allt mer avslappnat och prestigelöst här. Man behöver inte bevisa nåt för någon. Barnen får ta plats, och det är inte alls särskilt ovanligt med stora familjer. Förra söndagen, innan våra egna möten, var Alvin, Ivar och Lovisa med och sjöng på en familjegudstjänst här i Ekeby kyrka. Det var en decimerad skara sångare från barnkören och miniorerna som var där, men stämningen var glad och avslappnad. Prästen spelade både medeltida horn och trumpet. Efteråt serverades varmkorv ur militärtermosar längst bak i kyrkan.


Lägg märke till skorna!
Det känns underbart att vara här. Även om vi saknar vänner och familj så känner vi att vi har hamnat helt rätt. Det är det här livet jag vill leva just nu!

Inga kommentarer: